Kohus: Aasmäe juhitud kirjastus pankrotiseisus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Entsüklopeediad.
Entsüklopeediad. Foto: Toomas Huik

Vaatamata puuduvatele dokumentidele jõudis Harju maakohus eile järeldusele, et Hardo Aasmäe juhitud Eesti Entsüklopeediakirjastuse ASi pankrot tuleb kiiremas korras välja kuulutada, kirjutab Äripäev.


Aasmäe eilsele kohtuistungile ei ilmunud, vabandades seda taas tervisehädadega. Ühtlasi saatis ta kohtule taotluse nõuda ajutise pankrotihalduri küsitud dokumente jäätmekäitlusfirmalt OÜ Comperio, kes ostis enampakkumiselt Eesti Entsüklopeediakirjastuse ASi tervikvara.

Kohtunik ütles, et suhtles OÜ Comperio juhi Erki Mägiga, kelle kinnitusel ostis Comperio Eesti Entsüklopeediakirjastuse arhiivi, kuid pole ise näinud, mis dokumendid seal täpselt on.

Ajutine pankrotihaldur Tiina Mitt märkis eile, et mingid kirjastuse dokumendid saabusid temani alles üleeile õhtul, kuid nimekirja prügifirmale müüdud kastides olevatest paberitest tal siiani pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles