Värska Vee eksport Valgevenesse seisab valuutapiirangute taga

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (keskel) on valuuta ostmisele karmid piirangud peale pannud.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (keskel) on valuuta ostmisele karmid piirangud peale pannud. Foto: SCANPIX

AS Värska Vesi ei saa hakata Valgevenesse oma toodangut eksportima, sest sealsel potentsiaalsel importijal pole võimalik maksmiseks piisavalt valuutat saada.


«Väga keeruline olukord,» tõdes Värska Vee juhatuse esimees Urmas Jõgeva. «Tõsine huviline on Valgevenes isegi olemas, aga ta ei julge ka praegu prognoosida, millal koorem siit sinnapoole liikuma saab hakata. Vahepeal tundus et kohe-kohe, aga praegu olukord on selline, nagu ta seal on...»

«Nad peavad meile valuutas maksma, aga Valgevenes on valuuta ostmine riigi poolt väga reglementeeritud ja suhteliselt keeruline. Selle taga asi seisab praegu,» selgitas Jõgeva.

Nii on Värska Vesi senised plaanid eelmisel nädalal oma valuutat devalveerinud Valgevene suunal külmutanud, kuniks olukord selgineb.

«Aga kuna Valgevene, Venemaa ja Kasahstan lähevad nüüd ühte tollitsooni, siis pole välistatud, et saame hoopis Venemaa kaudu sinna [Valgevenesse] müüma hakata,» lisas Jõgeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles