Grossi kaubakontsern teenib aina suuremaid kasumeid (14)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grossi Toidukaubad laieneb peagi Narva. Pildil suurettevõtja Oleg Gross.
Grossi Toidukaubad laieneb peagi Narva. Pildil suurettevõtja Oleg Gross. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Oleg Grossile kuuluv OG Elektra AS, mis opereerib peamiselt Grossi toidukaupade jaketti, suutis mullu pea viiendiku käivet ja kasumit kasvatada. Firma arvel on kasumit juba üle 52 miljoni euro.

Konkurentsitihedal jaekaubandusturul tegutsev OG Elektra tegi läinud aasta üle 120 miljoni euro käivet ja teenis 8,2 miljonit eurot kasumit, selgub firma majandusaasta aruandest. Ettevõtte töötajate arv kasvas pea viiendiku võrra ja küündis juba 843 inimeseni.

Elektra juhatus, kuhu kuulub teiste hulgas Oleg Grossi tütar Gea Gross, loetles aruandes 2017. aasta põhisüdnmusi. Lisaks mitmete uute kaupluste avamisele suurtest keskustest väljaspool, oli kontserni jaoks olulisemaid sündmusi Narva kaubandusturule sisenemine.

Selle tarbeks ostis ettevõte Narvas kolm kinnistut. Plaan on esimene sealne pood avada tänavu septembris. Lähema kahe-kolme aasta pärast loodab ettevõtte saavutada Narva suunal olulise läbimurde.

Seoses pideva laienemisega on Grossi toidukaupadel tekkinud vajadus ka kesklao laiendamiseks ja kaasajastamiseks. Hetkel on lõppjärgus uue 10500 ruutmeetrise pinnaga lao projekteerimine. Uue lao valmimine annab ettevõtja laomajanduses võimaluse tänapäevaste mehhanismide kasutamiseks, mis muudab töö organiseerimise laos efektiivsemaks.

Aktsiaselts OG Elektra alustas tegevust 1992. aastal kahe kauplusega. Tänaseks päevaks on neil oma keskladu, 60 toidu- ja esmatarbekaupade kauplust ning lisaks 3 tööstuskaupade kauplust. Kauplused asuvad Rakveres, Lääne- ja Ida-Virumaal, Tallinnas, Harjumaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Raplamaal, Pärnumaal, Tartumaal, Võrumaa, Viljandimaal.

OG Elektra kuulub 100 protsendiliselt suurettevõtjale Oleg Grossile. Firma arvel seisab eelmiste perioodide jaotamata kasumit juba üle 52 miljoni euro.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles