SEB tänavu kortereid enam müüki ei pane

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB logo
SEB logo Foto: SCANPIX

SEB kinnisvaraüksus Estectus ei paiska tänavu müüki rohkem elamispindu, kui juba müügis, kuna turu madalseisu tõttu pole neid võimalik kasumlikult maha müüa.

Kui Swedbanki kinnisvarafirma Ektornet valmistab praegu elamispindu müügiks ette, siis SEB konkurent Estectus ei kavatse tänavu rohkem eluks kõlbulikku kinnisvara müüki panna.

«Esimeses kvartalis müüsime 10 ridaelamuboksi mainitud Tammelehe tee 14 projektis ja kümmekond korterit Kaare tee 1 kortermajades. Sellel aastal ei paista praegu ette vaadates, et hakkaksime müüma lisaks ühtegi elamispinnaobjekti,» ütles firma juht Hannes Kuhlbach.

Firmajuht lisas, et plaanib tänavu ja ka järgnevatel aastatel müüa objekte, mille realiseerimine turul on võimalik, võttes arvesse vara omandamishinda Estectuse poolt, sellele võimalikult tehtud kulutusi ning mõistlikku kasumisoovi.

«Kindlasti on eri asukohtades turu elavnemine olnud kõikuv, näiteks ei näe me praegu olevat võimalik soetushinnast kõrgema hinnaga müüa Pärnumaal ostetud elamukrunte, mida on umbes 100 tükki. Mistõttu me seal müügitegevust ka ei alusta,» sõnas ta, lisades, et sarnaselt teiste varaomanikega, kes Eesti kinnisvaraturul tegevad on, ei soovi Estectus oma varasid müüa kahjumiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles