Puidutöösturid näevad kallis elektris head võimalust (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matek on Eesti vanim puitkarkass elementmajade tootja.
Matek on Eesti vanim puitkarkass elementmajade tootja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Suure tõenäosusega loob elektri hinna tõus soodsa pinnase alternatiivsete ja säästlike energiaallikate kasutuselevõtuks, leidsid Puitkarkassmajade ehitaja Matek ning liimpuidutootja Barrus.

Mateki ja Barruse juhtide sõnul pole nende äri ülemäära energiaintensiivne, näiteks moodustab Barruse toodangu omahinnast elekter ettevõtte juhatuse liikme Jürgen Ainsalu sõnul vaid ühe protsendi. Küll aga ei tähenda see, et ettevõte ei sooviks panustada alternatiivsetesse energiaallikatesse, näiteks päikeseenergiasse, kirjutab Äripäev.

Ainsalu arvas, et kui elektri hind peakski umbes 30 protsendi võrra tõusma, nagu esmaspäevase Äripäeva artiklis kirjas, siis võivad tööstusettevõtted hakata enam panustama just lokaalsetesse elektrijaamadesse või nägema lahendust päikesepaneelides. «Tasuvus läheb sellistele investeeringutele kiiremaks ja ilmselt hakkame nägema rohkem investeeringuid lokaalsetesse elektritootmistesse,» ütles ta. 

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles