Eesti Energia taastuvenergia klientide arv on kolmekordistunud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark
Tuulepark Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti Energia klientidest tarbib juuni seisuga sada protsenti taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrit 12 636 klienti. Võrreldes möödunud aasta jaanuari algusega Rohelise Energia lepingute arv kasvanud rohkem kui kolm korda.

«Rohelise Energia ostmisega mõjutavad meie kliendid elektritootmise arengut, et ümbritsev keskkond oleks paremini hoitud ning olemasolevad loodusvarad otstarbekamalt kasutatud. Rohelise Energia valimine on tõusev trend. Märgatavalt kasvas Rohelise Energia valinud klientide arv 2017. aastal, mil aastaga lisandus üle 7000 uue lepingu,» ütles Eesti Energia energiamüügi Eesti turu juht Jaak Jõgi pressiteates.

«Ka selle aasta esimese kuue kuuga on Eesti Energias Rohelise Energia lepingute arv jätkuvalt kasvanud ning poole aastaga on lisandunud ligi 2000 uut klienti. Rohelise Energia valimine toetab taastuvenergia osakaalu kasvu elektritootmises,» lisas Jõgi.

Rohelise Energia lepingut saavad sõlmida ka ettevõtted, kes peavad oluliseks loodussäästlikke põhimõtteid ja madalat keskkonnamõju. Täna on Rohelise Energia elektrileping ligi 600 Eesti Energia ärikliendil, kelle hulgas on nii suurtootmisi kui ka väiksemaid ettevõtteid. Olles Rohelise Energia klient, saavad ettevõtted kasutada selle kaubamärki ka oma firma turundamisel.

Eesti Energia kontsernis tegeleb taastuvenergia tootmisega ettevõte Enefit Green. Rohelise Energia tootmiseks kasutatakse sada protsenti taastuvaid energiaallikaid, peamiselt päikese-, tuule- ja hüdroenergiat ning biomassist energia tootmist. 

Eesti Energia strateegiline eesmärk on 2022. aastaks toota 40 protsenti elektrist taastuvatest- ja alternatiivsetest allikatest. Rohelise Energiaga saavad kliendid liituda, kui sõlmivad või muudavad oma elektrilepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles