Mai tööstustoodang veidi kasvas

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallitööstus.
Metallitööstus. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tööstusettevõtted tootsid tänavu mais 3 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta mais. Toodang suurenes töötlevas töötuses ja mäetööstuses, kuid vähenes olulisemalt energeetikas.

Töötlevas tööstuses toodeti mais 5 protsenti rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid mais eelmise aasta sama kuu mahtu, teatas statistikaamet.  

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige toiduainete, puidutöötlemise ja elektroonikaseadmete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka keemiatoodete ning kütteõlide tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang metalltoodete- ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi mais 68 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta maiga ekspordiks 5 protsenti ja koduturule 2 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta mais võrreldes aprilliga tööstuses kokku 0,4 protsenti vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang kasvas eelmise kuuga võrreldes 1 protsendi.

2017. aasta maiga võrreldes vähenes elektritootmine 30 protsenti, soojust toodeti 50 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles