Siff toob Stroomi randa kuumalaine

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeruse sadam muutub Stroomi rannaga ühendatud asumiks.
Meeruse sadam muutub Stroomi rannaga ühendatud asumiks. Foto: Repro: Primos

Tallinlaste armastatud Stroomi ranna kõrval hakkavad killustikupargaste asemel silduma Soomega ühendust pidavad liinilaevad, kui Endel Sifil õnnestub veenda Tallinna Sadamat äriplaani muutma.

Juuli algul kohtub Siff Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmuga, et tutvustada ideed tuua mõni reisilaevaliinidest kesklinna Vanasadamast Koplisse Bekkeri sadamasse. Ettevõtja arvates võiksid Tallinna Sadam või linnavalitsus sõlmida Bekkeri kasutamiseks pikaajalise hoonestusõiguslepingu, sest üksnes sellises koostöös saaks uue reisisadama käima panna.

«Üha kasvav parvlaevade liiklusvoog niigi koormatud kesklinna tuiksoonel tekitab järjest suuremaid ummikuid ja paratamatult jääb kesklinn reisisadamale kitsaks,» ütles Siff. «Helsingis ja Stockholmis on üle ühe reisisadama, mis võmaldab hajutada laevaga tulnud liiklust linnaosade vahel – seda kogemust võiks järgida ka Tallinn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles