Ajalooline samm muudab Soome taksonduse Eestile omasemaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi
Helsingi Foto: Rudolf Tepfenhart / PantherMedia / Rudolf Tepfenhart/Scanpix

Soome taksonduses toimub sel pühapäeval ajalooline muutus, kui seni väga jäigalt reguleeritud valdkonnas astutakse otse 21. sajandi turumajandusse, kirjutab ERR.

Esimesest juulist jõustuva uue liiklusseaduse suurim muudatus puudutab taksoteenuse osutamist. Senisest rangest litsentsipoliitikast ning valitsuse määrusega kehtestatud hindadest loobutakse ning edaspidi valitseb põhjanaabrite juures Eestile sarnane olukord: konkurents on vaba, hinnad taksoettevõtte enda otsustada ning turul peaks valitsema nõudluse ja pakkumise suhe.

Soome tarbija jaoks tähendab see taksosõidu odavnemist vähema nõudlusega aegadel, kuid näiteks nädalavahetuste ja riiklike pühade öösiti, kui liikvel on palju pidutsejaid, võib sõit ka varasemast kallimaks minna.

Klientide jaoks tähendab uus olukord ka varasemast keerulisemat hinnavõrdlust, sest liikvel on palju eri välimusega, maksumusega ja kvaliteediga taksosid.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles