Viis igapäevast asja, mis on keskkonnale kahjulikud, ilma et arugi saaks (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusreostus
Loodusreostus Foto: Sander Ilvest / Postimees

Inimene on teadatuntud saastliku eluviisiga liik, kuid seda kõike on võimalik parandada, muutes tarbimisharjumusi.

Need on viis enimlevinud asja, mida inimene iga päev kasutades elukeskkonda kõige enam kahjustab:

1. Raamatud

Raamatut füüsiliselt käes hoida on küll mugav, ent näiteks e-luger ja mõni lugemisaplikatsioon nutitelefonis vähendaks tunduvalt inimkonna ökoloogilist jalajälge.

2. Patareid

Patareid sisaldavad mitmeid toksilisi keemilisi ühendeid, mis on elukeskkonnale kahjulikud. aaslaetavad patareid on üks viis, kuidas säästa raha ning elukeskkonda.

3. Veepudelid

Taaraautomaadid eksisteerivad maailmas juba pikemat aega, kuid ligikaudu 91% plastmassist pudelitest leiab oma teekonna lõpu maapinnal. Mõistlikum on hankida endale mõni korduskasutav veepudel.

4. Ostukotid

Iga aasta kasutatatakse kolossaalsel arvul plastmassist ostukotte. Hinnanguliselt jäävad arvud 500 miljardist kuni 1 triljonini. See tähendab seda, et inimkond kasutab iga minut ligikaudu miljonit plastmassist ostukotti. Mõistlikum oleks see kõik asendanda taaskasutavate ostukottidega.

5. Joogikõrred

Restoranid üle maailma on aina aktiivsemalt hakanud kehtestama piiranguid joogikõrtele. Näiteks maailma suurim kiirtoidukett McDonalds on vastu võtnud otsuse keelata kõikides neile kuuluvates Suurbritannia restoranides plastmassist joogikõrred 2019. aasta lõpuks.

National Park Service-i andmetel saaks Ameerika Ühendriikides joogikõrtega igapäevaselt mahutada kuni 125 koolibussi. Ratsionaalsem oleks kasutada näiteks terasest joogikõrsi, mille puhastamine on imelihtne.

Allikas: businessinsider.com

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles