Eestlased jätavad Soomes massiliselt parkimistrahve maksmata (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkivad autod Helsingi kesklinnas.
Parkivad autod Helsingi kesklinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soomes kirjutatakse välismaalastest konkurentsitult kõige rohkem parkimistrahve välja eestlastele, kuid vaid 17 protsenti neist trahvidest makstakse ära, vahendab Kauppalehti Easy Parki teadet.

Soome linnad jäävad välismaalaste maksmata parkimistrahvide tõttu igal aastal ilma sadadest tuhandetest eurodest. Helsingis jätavad välismaalased maksmata lausa 80 protsenti väljakirjutatud parkimistrahvidest, mis tähendab viimase viie aasta jooksul saamata jäänud 4,4 miljonit eurot.

Kõige ausamalt maksavad Soomes parkimistrahve venelased ja itaallased, eestlased on kõige hooletumad. Eesti numbrimärgiga autodele kirjutatakse Helsingis välja keskmiselt 10 000 trahvikviitungit aastas.

Parkimistrahvide maksmata jätmise põhjuseks on asjaolu, et Euroopa Liidu sees ei liigu info erinevate riikide ametkondade vahel selle kohta, kas trahv on makstud või mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles