Maailma rikkaimate vara on 10 aastaga kahekordistunud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa maailma rikkaimate varast luuakse New Yorgi börsil.
Suur osa maailma rikkaimate varast luuakse New Yorgi börsil. Foto: Spencer Platt / AFP/Scanpix

Maailma rikkaimad inimesed muutuvad järjest rikkamaks ning nende vara väärtus kokku on taas kõigi aegade suurim.

Maailma miljonäride ja miljardäride väärtus kokku on 70,2 triljonit dollarit, selgub konsultatsioonifirma Capgemin värskest raportist World Wealth Report. Võrreldes 2008. aastaga, mil rikkaimate vara väärtus oli 32,8 triljonit dollarit, on see kasvanud üle kahe korra.

Raporti kohaselt on kõige rohkem rikkad Ameerika Ühendriigides (5287), millele järgneb Jaapan (3162) ja Saksamaa (1365). Capgemini loeb rikkaks inimeseks neid, kelle investeeritavata varade väärtus on üle miljoni dollari, kusjuures vara väärtuse hulka ei arvestata tema peamise elukoha väärtust, kollektsioone ega ka tarbevahendeid. Aastaks 2025 kasvab rikaste inimeste vara väärtus kokku 100 triljoni dollarini.

Capgemini uuris, millistes varades rikkad inimesed oma vara hoiavad. Selgus, et 30,9 protsenti aktsiates, 27,2 protsenti rahas ning 16,8 protsenti kinnisvarana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles