Leedo jäi üle poole miljoni eurosest hüvitisest ilma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo
Vjatšeslav Leedo Foto: Tairo Lutter

Pärnu maakohus otsustas kolmapäeval, et riiklik sadamafirma Saarte Liinid ei pea Vjatšeslav Leedole kuuluvale ettevõttele Saaremaa Laevakompanii maksma 676 700 eurot hüvitist varasemalt nõuete tagamiseks arestitud parvlaeva St.Ola eest.

Saaremaa Laevakompanii teatas kohtule, et Saarte Liinide poolt laeva St.Ola põhjendamatu arestimise taotlus tekitas Saaremaa Laevakompanii jaoks olukorra, kus tal polnud võimalik laeva prahtida ja saada tasu teenuse osutamiseks Fääri saartel ning et tegemist on Saarte Liinide poolt tekitatud kahjuga, teatas Pärnu maakohus.

Saarte Liinid ei tunnistanud Saaremaa Laevakompanii hagi ja märkis omalt poolt, et Saaremaa Laevakompanii ettevõte ei ole kahjustatud isik ning et mis tahes kahju võis tekkida St.Ola endisele omanikule ehk OÜ-le St. Ola Maritime, mis on aga vastavast nõudest teises tsiviilasjas sõlmitud kompromissis loobunud.

Maakohus jättis hagi rahuldamata. Maakohtu otsusele võib 30 päeva jooksul esitada apellatsioonkaebuse.

2016. aasta 30. detsembril arestis Pärnu maakohus riigile kuuluva sadamaid haldava riigifirma AS Saarte Liinid taotlusel parvlaeva St.Ola. Põhjuseks oli Leedole kuuluva Väinamere Liinid OÜ ja Saarte Liinid vahelise vaidluse tõttu sadamatasude üle, suurusjärgus 900 000 eurot.

Möödunud aasta 18. aprillil eemaldas kohus keelumärke laeva võõrandamiseks, sest Saarte Liinid said Leedolt laeva asemel tagatiseks panga deposiidi. Seejärel müüs Leedo aluse Itaalia firmale Emanuele d'Abunto hinnanguliselt 1–1,2 miljoni euro eest.

Sadamatasude vaidlus ise on ka veel lõpuni vaidlemata. Esimese astme kohus andis õigus Saarte Liinidele, kuid Leedo ettevõte kaebas selle edasi ja vaidlus ootab praegu, millal teise astme kohus istungiaja määrab, ütles Saarte Liinid ASi juhatuse liige Jaanus Tamkivi BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles