Moskvas hakkab õlu otsa saama (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllelaadungid Moskva Lužniki staadioni juures
Õllelaadungid Moskva Lužniki staadioni juures Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters/Scanpix

Õllejanused jalgpallisõbrad riskivad Moskva õllest tühjaks juua ning paljud baarid ja restoranid kurdavad, et nende õllevarud on muutunud liiga väikeseks ning lisa saamiseks peavad nad ootama tavalisest kauem.

«Me ei arvanud, et nad soovivad ainult õlut,» ütles Reutersile üks Moskva kesklinnas asuva kallima hinnaklassi söögikoha ettekandja, kes palus söögikoha nime mitte nimetada, sest kardab kliente kaotada. Ettekandja ütles, et esmaspäeval sai neil hele õlu otsa ning varude täiendamiseks kulub neil tavapärasest rohkem aega – kuni 24 tundi. «Moskvas on tõesti palju inimesi ja nad joovad palju,» ütles töötaja. «On kuum ja on jalgpall,» lisas ta.

Tollide tõstmise ning reklaami- ja müügitingimuste karmistamise tõttu on õllemüük Venemaal kahanenud paaril viimasel aastal kolmandiku võrra ning õlletootjad ei osanud oodata trendi muutumist.

Carlsbergi tütarfirma Baltika ütles uudisteagentuurile, et ehkki varustuskatkestuste risk on jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal kasvanud, pole nende ärile see mõju avaldanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles