Zuckerberg on nüüd sama rikas kui Buffett

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Zuckerberg
Marc Zuckerberg Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

Facebooki asutaja ja suuromanik Mark Zuckerbergi vara väärtus on kasvanud sama suureks kui legendaarsel investoril Warren Buffettil, sellega on ta jõudnud jõukuselt kolmandaks-neljandaks inimeseks maailmas.

Facebooki aktsia hind kerkis eile 2,28 protsenti 202,00 euroni ja Zuckerbergi vara väärtus kasvas eile 1,79 miljardi võrra 81,6 miljardi dollarini. Warren Buffetti juhitava Berkshire Hathaway aktsia hind langes eile pool protsenti ning tema vara väärtus kahanes pea poole miljoni euro võrra samuti 81,6 miljardi dollarini, selgub Bloombergi maailma rikkaimate inimeste edetabelist.  

Aasta algusest on Zuckerbergi vara väärtus kasvanud 8,8 miljardi dollari võrra, Buffetti vara kahanenud 3,7 miljardi dollari võrra.

Maailma rikkaim inimene on eilse seisuga Amazoni asutaja Jeff Bezos, kelle vara väärtus on 145 miljardit dollarit. Sel aastal on tema vara kasvanud 45,8 miljardi dollari võrra. Teisel kohal on 92,8 miljardi dollariga Microsofti kaasasutaja Bill Gates (kasv 1,04 miljardit).

87-aastane Warren Buffett on olnud ka maailma rikkaim inimene, aga ta on oma kohalt langenud paljuski annetustele. Alates 2006. aastast on ta ära andnud 290 miljonit Berkshire Hathaway B-klassi aktsiat koguväärtusega 50 miljardit dollarit.

Zuckerberg on lubanud oma eluajal ära anda 99 protsenti talle kuuluvatest Facebooki aktsiatest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles