Rolls-Royce koondab 4600 töötajat (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: Rolls-Royce Trent XWB mootor.
FILE PHOTO: Rolls-Royce Trent XWB mootor. Foto: POOL NEW / REUTERS

Briti Rolls-Royce plaanib restruktureerimise käigus koondada tegevuskulde vähendamiseks 4600 töötajat.

Ettevõte tahab vähendada 2020. aastaks oma kulusid 545 miljoni dollari võrra. Rolls-Royce teatas jaanuaris, et tõmbub mitmetest tegevusvaldkondadest tagasi ja keskendub edaspidi ainult lennukite mootorite valmistamisele. Restruktureerimine läheb ettevõttele maksma 670 miljonit dollarit.

Rolls-Royce aktsia tõusis pärast neljapäevast teadet Londoni börsil kaks protsenti. Ettevõtte heaks töötab praeguse seisuga umbes 50 000 töötajat.

Rolls-Royce on tuntud luksusautode poolest, kuid nad müüsid oma autoäri 1998. aastal BMW-le. Seega on Rolls-Royce Motor täiesti eraldi firma ja koondamised luksusautode tootjat ei puuduta.

Rolls-Royce on viimastel aastatel maadeldnud tõsisiste finantsprobleemidega, sest ettevõtet painavad tehniliselt probleemid oma Trent 1000 lennukimootoriga, mida kasutab Boeing oma 787 reisilennukites.

Möödunud aasta alguses pidi Rolls-Royce maksma kokkuleppemenetluse käigus ligemale 900 miljonit dollarit seoses korruptsioonijuhtumiga, mis puudutas USAd, Suurbritanniat ja Brasiiliat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles