Pensionisammaste äri Eestis õitseb (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionifondid
Pensionifondid Foto: A P

Finantsinspektsiooni koostatud finantsteenuste turu ülevaatest selgub, et avalike investeerimisfondide, sealhulgas pensionifondide maht kasvas eelmisel aastal 679 miljonit eurot ehk 18 protsenti, 4,4 miljardi euroni. Summa oleks üsna ilus, kui poleks asjaolu, et meie investeerimisfondide äri elab praktiliselt ainult pensionifondide õlul.

Swedbank Investeerimisfondide eelmise aasta tuludest andsid teise samba pensionifondide teenustasud 78, SEB Varahaldusel 75 ja LHV Varahaldusel koguni 97 protsenti. Luminor Pensions tegelebki ainult teise ja kolmanda samba pensionifondidega ning Tuleva (väidetavalt esialgu) ainult teise samba pensionifondidega.

Kasumist andsid teise samba pensionifondid SEB Varahaldusel umbes poole, Swedbankil 83 protsenti ning LHV Varahaldus teenis teise samba valitsemiselt rohkem kasumit kui kogu ettevõte kokku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles