Töötukassa nõukogu kiitis heaks organisatsiooni nimevahetuse (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Pärnumaa osakond. Foto on illustratiivne.
Töötukassa Pärnumaa osakond. Foto on illustratiivne. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Eile kogunenud Eesti Töötukassa nõukogu kiitis heaks juhatuse esimehe Meelis Paaveli ettepaneku muuta töötukassa nime.

«Nimevahetuseks on aeg küps, sest viimastel aastatel on töötukassa tegevussuunad ja sihtrühmad märksa laiemaks muutunud, kuid nimi kirjeldab ikka veel vaid üht võimalikku etappi inimese tööelust,» lausus töötukassa nõukogu esimees Toomas Tamsar. Nõukogu otsustas ühehäälselt, et töötukassa võiks edaspidi kanda nime töökassa, lisas ta.

Muudatuse eesmärk on viia töötukassa nimi kooskõlla tegevussuundadega, mis on lisaks töötute abistamisele ka töötavate inimeste tööl püsimisele kaasa aitamine ja tööturul liikumise soodustamine. Lisaks noorte suunamine tööturul ning tööandjate abistamine vajaliku tööjõu leidmisel ja koolitamisel. Tuleval aastal luuakse töötukassa juurde karjäärikeskus, millega seoses kasvab töötukassa roll oluliselt ka koolinoorte karjäärivalikute toetamisel.

Otsuse, millist nime töötukassa edaspidi kandma hakkab, teeb riigikogu. 

Esmaspäeval arutlusel olnud järgmise nelja aasta töötuskindlustusmakse määrade kohta nõukogu otsust ei teinud ja tuleb küsimuse juurde tagasi augustis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles