Maksumuudatus võib krundi müüjale ebameeldivusi tekitada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seisvate kruntide müük võib hakata omanike taskuid senisest oluliselt rohkem tühjendama.
Seisvate kruntide müük võib hakata omanike taskuid senisest oluliselt rohkem tühjendama. Foto: Margus Ansu

Alates 1. oktoobrist ei saa enam maksuvabalt müüa enne 1. maid 2004 soetatud krunte, mis võib tuua probleeme pikemaks ajaks seisma jäänud projektide omanikele.

Deloitte Eesti maksunõustaja Tõnis Elling selgitas, et täpsemalt jõustub siis käibemaksuseaduse redaktsioon, mille kohaselt kaob seadusest ära üleminekusäte krundi maksuvaba võõrandamise kohta, vahendab Äripäev. Võib arvata, et käibemaksuseaduse vastuvõtmisest on juba rohkem kui 14 aastat möödas ja selle tõttu see maksumuudatus paljusid ettevõtjaid ei puuduta.

«Kuid reaalne olukord võib olla teine. Näiteks kinnisvarabuumi lõhkedes 2008.–2009. aastal jäid väga paljud projektid pikaks ajaks seisma, mida alles nüüd müüakse. Seega võib olla, et selliseid maatükke on turul ikka müügiks, mille esmamüük uue seaduse kehtivuse ajal seisab alles ees,» selgitas Elling Äripäeva teemaveebis raamatupidaja.ee.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles