GRAAFIK: vaata, millistes tehnoloogiahiidudes on kõige rohkem läbipõlenud töötajaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mures töötaja
Mures töötaja Foto: Jonathan Ford / picture alliance / moodboard/Scanpix

Töötajate stress ja läbipõlemine on Ameerika Ühendriikides, aga ka mujal maailmas suureks probleemiks. Eriti kehtib see riigi suurimate tehnoloogiaettevõtete kohta, millest paljude firmakultuur nõuab pikki töötunde, kus eelistatakse noori inimesi ja mõnikord nõutakse ebamõistlikult kõrget produktiivsust.

Nutirakendus Blind, mis võimaldab inimestel rääkida oma töökohtadest anonüümselt, uuris 30 suuremas tehnoloogiaettevõtte enam kui 11 000 töötajalt, kui paljud neist on oma töös läbipõlemist kohanud.

Töötajatele esitatud küsimus oli lihtne: Kas oled hiljuti kannatanud läbipõlemise all ning vastata sai vaid jah ja ei.

Küsitluse tulemusena selgus, et enam kui pooled (täpsemalt 57,16 protsenti) tehnoloogiaettevõtete töötajatest on tundud, et nad oma töös läbipõlenud.

Kõige enam, 70,73 protsenti, läbipõlenuid oli finantstehnoloogiaettevõtte Credit Karma töötajate hulgas. Ettevõtte pressiesindaja ütles uudisteportaalile Business Insider, et ettevõttes läbiviidud uuringud annavad vastupidise tulemuse – üle 90 protsendi töötajatest tunnevad, et nende töö vastab ootustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles