Suuromanik ostis suure portsu Tallinki aktsiaid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt.
AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinki suuromanik, investeerimisettevõte Infortar ostis maikuu viimasel kauplemispäeval 200 000 laevakompanii aktsiat, selgub finantsinspektsiooni registrist.

Tehingud sooritati kauplemispäeva esimesel tunnil  31 tehingu käigus. Tehingute hinnavahemik oli 1,08 kuni 1,1 eurot aktsia. Suuromaniku tugiostud ei päästnud siiski aktsiat langusest, sest ehkki Infortari ostutehingud andsid Tallinki aktsia päevakäibest 71 protsenti ja tehingute arvust peaaegu poole, langes aktsia hind börsipäeva lõpuks 2,8 protsenti 1,05 euroni.

Tallinki nõukogu nimetas alates mai algusest uueks juhiks Paavo Nõgene, kelle peamiseks ülesandeks peaks olema ettevõtte väärtuse ehk aktsia hinna tõstmine.

Infortar on Tallinki suurim aktsionär, kellele kuulub 38,06 protsenti laevafirma aktsiatest. Infortari enda suurimad omanikud on Enn Pant (25,13 protsenti), Kalev Järvelill (25,13 protsenti) ja Ain Hanschmidt ja tema lähikondlased (25,11 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles