Skandaalne Venemaa vagunilepe osutus riigifirmale kullaauguks (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo juhatuse esimehe Raul Toomsalu sõnul on raudteevedude suhtes põhjust olla optimistlik.
EVR Cargo juhatuse esimehe Raul Toomsalu sõnul on raudteevedude suhtes põhjust olla optimistlik. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Möödunud suvel tulise kriitika alla sattunud Eesti riigi raudteelogistikafirma EVR Cargo Venemaa vagunitehing on osutunud ettevõttele kümnendi kõige edukamaks ja kasumlikumaks projektiks, ütleb EVR Cargo juht Raul Toomsalu. Tema sõnul on see tehing kõigi halbade soovituste kiuste raudteefirmale uue hoo andnud.

Sattusite oma ettevõttega hiljaaegu suurettevõtja Oleg Ossinovski hirmsa kriitika alla, kes ütles, et te lämmatate vaba turgu ja et teid tuleks üldse kinni panna. Samuti ütles ta, et Cargo läheb pankrotti. Mida talle vastate?

See on laim, nii et me võiksime kaaluda lausa tema kohtusse andmist. Meie viimase kolme aasta puhaskahjum on olnud 3,2 miljonit eurot, aga meie rahaline positsioon on väga hea. Meie kahjum on tekkinud varade, peaasjalikult veeremi kulumisest. Meie EBITDA (kasum enne intresse, makse ja kulumit – toim) on olnud iga aasta umbes seitse miljonit eurot. Kolme aasta jooksul on see olnud ligi 20 miljonit eurot. Juba eelmise aasta lõpust oleme jooksvas kasumis. Seega, pankrotijutt on täielik müstika.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles