LHV Panga juht hakkab juhtima Pangaliitu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juht Erki Kilu.
LHV Panga juht Erki Kilu. Foto: Eero Vabamaegi /

Eesti Pangaliidu uueks juhatuse esimeheks valiti järgmiseks kaheks aastaks LHV Panga juht Erki Kilu. Erki Kilule annab positsiooni üle liitu viimased kolm aastat juhtinud Swedbanki juht Robert Kitt.

Pangaliidu värske juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul jätkab Pangaliit liikmespankade huvide esindamist õigusaktide väljatöötamisel ning koostöö edendamist maksesüsteemide arenduse, rahapesu tõkestamise ja turvalisuse alal. „Jätkuvalt on oluline rahapesu tõkestamine ja Pangaliidu poolt sel teemal riigile tehtud ettepanekute elluviimine,“ rääkis Kilu. 

„Eelmise aasta lõpust on Euroopa pankadel võimalik liituda reaalajas toimiva euromaksete süsteemiga. Esimesed pangad on seda juba teinud ja usun, et mitmed Eesti pangad liituvad selle teenusega lähitulevikus,“ jätkas Kilu.

Pangaliidu 12 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Erki Kilu LHV Pangast, Allan Parik SEB Pangast, Robert Kitt Swedbankist, Ivar Pae Danske Bankist, Gunnar Toomemets Luminorist, Margus Rink Coop Pangast, Jaan Liitmäe Citadele Bankist, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Hannes Kaadu Pohjola Pangast, Jan Andresoo Inbankist, Sven Raba Bigbankist ja Annika Nordström Handelsbankenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles