Briti valitsus erastas 2,5 miljardi naela eest osa tuntud pangast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Bank of Scotlandi kontor Londoni kesklinnas.
Royal Bank of Scotlandi kontor Londoni kesklinnas. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Briti valitsus müüs 2,5 miljardi naelaga 7,7-protsendise osaluse Royal Bank of Scotlandis (RBS), jättes valitsuse osaluseks selles 62,4 protsenti, teatas riigi valitsus teisipäeval.

"Esmaspäeval müüdi üle 2,5 miljardi naela jagu valitsusele kuulunud RBS-i aktsiaid, osana valitsuse eesmärgist pank taas erastada," teatas Ühendkuningriigi riigikassa teisipäeval.

Kokku müüdi 925 miljonit aktsiat hinnaga 2,71 naela tükk, mida oli veidi vähem kui RBS-i aktsia 2,8-naelane turuhind esmaspäeva õhtul. Samuti on see tunduvalt vähem, kui oli panga väärtus ajal, kui valitsus seda päästis. Samas märkis riigikassa, et erastamine aitab vähendada riigi kõrget võlataset.

RBS kuulub enamuses Ühendkuningriigi valitsusele pärast seda, kui viimane panga rahanduskriisi ajal 45,5 miljardi naelaga päästis. Valitsus teatas novembris plaanist müüa 15 miljardi naelaga umbes kaks kolmandikku oma osalusest. Plaani kohaselt müüakse ligi 3 miljardi naela jagu aktsiaid igal aastal kuni 2023. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles