Kaja Kallas ootab Nelja Energia tehingu kohta tõde (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Erik Prozes

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütleb, et vastuse, kas Eesti Energia maksis Nelja Energia eest liiga kõrget hinda, saab teada börsilt. 

«Me ei tea seda numbrit tõesti, aga arvan, kui see plaan on lüüa kokku Enefit Energia ja Nelja Energia ja minna selle ettevõttega börsile, siis börsile minekul tehakse varade hindamine. Kui börs hindab need varad väga palju madalamale sellest, palju on praegu makstud, siis see on vastus,» ütles Kallas intervjuus Äripäevale.

Ta meenutas, kuidas majanduskomisjonis ta üritas välja selgitada seda, palju maksid need investeerimisprojektid, millele Eesti Energia sai nõukogult loa. «Seda tabelit mulle ei esitatud ega esitatud - ja kui lõpuks esitati, siis seal ilmselgelt ei räägitud täit tõde,» rääkis Kallas, märkides, et need projektid on läinud üldiselt kallimaks.

Muuhulgas leiab Reformierakonna poolteist kuud ametis olnud juht, et jaotusvõrgu Elektrilevi omamine annab Eesti Energiale konkurentide ees põhjendamatu eelise, mistõttu tuleks see Eesti Energia kontsernist eraldada.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles