Briti finantsinspektsioon leidis Tallinna südalinnast skeemipunujate pesa (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosikrantsi tänav 2-K326 on märgitud paljude riiulifirmade asukohaks.
Roosikrantsi tänav 2-K326 on märgitud paljude riiulifirmade asukohaks. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Eelmisel nädalal saatis Suurbritannia finantsinspektsioon Eestiga seotud ettevõtte kohta välja rahvusvahelise hoiatuskirja – Tallinnas Roosikrantsi tänavale registreeritud GCC Investingu asjad pole korras.

Roosikrantsi tänava aadressile on peale GCC Investingu registreeritud veel hulk firmasid, mille üle kaevatakse kogu Euroopas, vahendab Äripäev. Jäljed viivad rahvusvaheliselt tuntud offshore-firmameistri ja mitme hea petuskeemini, millele Euroopas kellegi hammas peale ei hakka.

Eelmise aasta augustis aitas Argos Krachti ettevõte KRM Advisor luua Briti ärimehel Mattew Andrew Derek Farmeril ettevõtte Carter Enterprises OÜ, millele GCC Investing kuulub. Farmer on Infopanga andmetel 52-aastane ärimees, kes on leidnud koha lisaks Carter Enterprises OÜ-le veel 12 Eesti ettevõttes. 

Selliseid hoiatuskirju, nagu Briti finantsinspektsioon saatis, tuleb Eesti finantsinspektsioonile kogu Euroopast ja inspektsiooni järelevalve ja sunni divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli muretseb lausa, et Eestis plaanitavad seadusemuudatused võivad riigist teha Malta- või Küprose-laadse riiulifirmade asukoha.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles