Huvitav trend: loomakasvatuse eriala on populaarne just linnalaste seas

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida kujutab endast loomakasvatuse eriala ja mis saab ülikooli lõpetanutest tulevikus? Maaülikooli loomakasvatuse õppekava juht Marko Kass tutvustas loomasõprade eriala lähemalt. 

Oluliseimad teemad, mida loomakasvatuse eriala tudengid aastate jooksul õpivad, on Kassi sõnul loomade toitmine, nende käitumise ära tundmine, loomade geneetika ja nende heaolu. 

«Tegelikult see spketor on hästi lai, kus tudengid saaksid tööd leida,» kummutas loomakasvatuse õppekava juht eelarvamuse nagu saaks eriala lõpetajatest vaid farmitöötajad. Kassi sõnul võiks lõpetajatest saada näiteks ettevõtjad või mõne suurfarmi müügiesindajad. Samuti saaksid loomakasvatuse haridusega noored minna riigipalgale ja olla järelvalveametnikud või jätkata oma karjääri hoopiski teaduses.   

Kuigi võiks eeldada, et loomakasvatuse eriala on populaarne just maalaste seas, on õppekava juhi sõnul viimasel ajal trend aga muutunud. «Kui kümmekond aastat tagasi olid meie tudengid pigem maagümnaasiumitest, siis nüüd liigub trend selles suunas, et meile tulevad suurte linnade abituriendid,» selgitas Kass.  

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles