Jaguari ja BMW müüja käive Eestis kasvas mullu võimsalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW Mini Cooper Pekingi autonäitusel tänavu aprillis.
BMW Mini Cooper Pekingi autonäitusel tänavu aprillis. Foto: WANG ZHAO / AFP

Jaguari, Land Roveri ja Mazda ning pärast United Motors AS äritegevuse soetamist ka BMW, Mini ja Kia sõiduautode müügi-, hooldus- ja remonditeenuseid osutava Inchcape Motors Estonia OÜ käive kasvas mullu 38.2 protsenti 57,7 miljoni euroni.

Kuigi Inchcape Estonia OÜ näitas mullu korralikku käibekasvu, siis ettevõtte puhaskahjum suurenes 2016. aasta 65 000 eurolt 1,7 miljoni euroni 2017. aastal, selgub ettevõtte möödunud aasta majandusaruandest.

Kogu Eesti automüügist oli Inchcape Motors Estonia poolt müüdud või registreeritud autode turuosa 3,9 protsenti, mis võrreldes varasema aastaga kasvas 1 protsendipunkti võrra. Kokku registreeriti 2017. aastal Eestis 1597 Kia, 615 Mazda, 437 BMW, 197 Land Rover, 82 MINI ja 63 Jaguar sõidukit, märkis Inchcape juhatus aruandes.

Inchcape Estonia brutokasum suurenes 49 protsenti 4,3 miljoni euroni, kuid kahekordistunud ja 4,9 miljoni euroni kasvanud üldhalduskulude tõttu kandis ettvõte 1,5 miljoni euro suurust ärikahjumit ning 1,7 miljoni euro suurust puhaskahjumit.

Inchape'i töötajate arv kasvas mullu 101 töötaja võrra 170 inimeseni ning tööjõukulud suurenesid 73 protsenti 3,9 miljoni euroni.

Inchcape Motors Estonia OÜ kuulub Hollandris registreeirtud ettevõttele Inchcape International Group B.V. mis kuulub Ühendkuningriigi kontserni Inchcape Plc. Inchcape Motors Estonia ostis mullu suvel United Motorsi müügiesindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel. United Motors säilitas ühe müügiesinduse Tallinna lähedal Peetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles