Maasikatalunik: kui kliendi leiab lihtsalt, siis töölist ei leia (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa maasikad jõuavad poodidesse ja turule ilmselt juuni keskpaigas.
Harjumaa maasikad jõuavad poodidesse ja turule ilmselt juuni keskpaigas. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Kiili vallas Paekna külas Jõeääre talu pidav Jaanika Aruaas jõudis oma kutsumuseni kahe aasta eest, kui laskis istutada 10 000 Polka maasikataime. Eelmisel aastal lisandusid veel 20 000 taime, sortideks Polka, Sonata ja Asia, kirjutab Harju Elu.

«Esimene aasta oli saaki väga vähe, mõnisada kilo. Jube õnnelikud olime. Enamiku müüsime maha Jüri taluturul,» naerab Jaanika, kellel on maasikaäris toeks abikaasa Peep Mändma.

«Teisel aastal tuli hallitus sisse. Siis oli küll juba nutt kurgus, et kas tõesti nii raske see ongi, aga me ei jätnud jonni. Mõned tonnid maasikaid saime,» meenutab naine. Neid müüdi Kiili Maxima juures, paljud Rae ja Saku valla inimesed käisid marjadel Jõeääre talus ise järel.

Tänavuseks saagiks prognoosib Jaanika viis tonni. «Kindlasti laieneme, aga mis on kõige suurem mure – kui kliendi leiab lihtsalt, siis töölist ei leia, kes tuleks rohima, korjama. Neid otsi siinkandis tikutulega taga,» ütleb ta.

Tänavused Harjumaa maasikad jõuavad turule ja poodidesse eeldatavasti juuni keskpaiku.

Loe pikemalt Harju Elust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles