3 nõuannet, mida Buffett jagas meestele, kes maksid temaga kohtumise eest üle poole miljoni euro

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Warren Buffett.
Investor Warren Buffett. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Investorid Guy Spier ja Mohnish Pabrai maksid heategevusliku oksjoni raames üle poole miljoni euro, et nad saaksid minna kahe ja poole tunnisele lõunale miljardär Warren Buffettiga. 

Meeste sõnul oli kohtumine igati seda raha väärt ning nad tõid CNBC-le antud intervjuus välja ka kolm kõige tähtsamat asja, mida nad investeerimisgurult selle ajaga õppisid.

1. Ole aus

Buffett jagas lõuna lauas meestega lihtsat viisi, kuidas aru saada, kas nad on ausad või mitte - «Küsi endalt, kas sa oleksid parema meelega maailma parim abikaasa, aga kõik arvaksid, et sa oled maailma halvim või oleksid sa parema meelega maailma halvim abikaasa, aga kõik teised arvaksid, et sa oled maailma parim?» esitas Buffett küsimuse, lisades, et kui sa tead, kuidas sellele õigesti vastata, siis oled sa aus ja sinu väärtushinnangud on paigas. «Inimesed, kes saavad oma tegevustele vaid halvustavat tagasisidet, kuid teavad südames, et nende käitumine on õige, on väga huvitavad inimesed,» lisas Buffettiga kohtunud investor Spier omalt poolt.

2. Õpi ütlema ei

Buffett on juba varasemalt öelnud, et edukate ja väga edukate inimeste vahe seisneb selles, et väga edukad inimesed ütlevad peaaegu kõigele ei. Ka investoritega veedetud lõunal näitas Buffett meestele oma päevikut, mis oli peaaegu tühi. «Talle meeldib oma aega hoida vabana, et tal oleks ruumi spontaansuseks,» selgitas Spier.

Ka Warren Buffetti hea sõber Bill Gates on öelnud, et nähes Buffetti tühja kalendrit, mõistis ta, kuidas sa oled iseenda aja peremees ja see kui iga minut sinu päevast on kinni, ei tee sinust tähtsamat inimest.

3. Tee seda, mida sa armastad

Buffettiga kohtunud investorite sõnul rõhutas miljardär, kui oluline on teha seda, mida sa armastad. «Kui sa alustad oma täiskasvanu eluga, siis otsi endale töö, mida sa teeksid ka siis, kui sulle selle eest palka ei makstaks,» ütles Buffett Berkshire 2017. aasta aktsionäride koosolekul.

«Sa peaksid mõtlema sellele, mis paneb sind hästi tundma ka siis kui sa oled vanem ja sa peaksid jätkama selle suunas liikumist,» selgitas miljardär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles