USA suurima ettevõtte käive on kaks korda suurem kui teise koha omanikul

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmarti logo New Yorgi börsil
Walmarti logo New Yorgi börsil Foto: Richard Drew / AP/Scanpix

USA suuremate ettevõtete värske edetabeli Fortune 500 võitja on järjekordselt jaemüügigigant Walmart, mille eelmise aasta käive oli täpselt pool triljonit dollarit. Walmart on edetabeli eesotsas juba kuuendat järjestikust aastat.

Edetabeli teisel kohal on naftagigant Exxon Mobil, mille käive oli «vaid» 244 miljardit dollarit. Kolmandal kohal on legendaarse investori Warren Buffetti juhitav investeerimisfirma Berkshire Hathaway eelmise aasta käibega 242 miljardit dollarit ning tehnoloogiagigant Apple on 229 miljardi dollariga viiendal kohal.

Kõige suurema kasumi, 48,3 miljardit dollarit, teenis aga just Apple. Suuruselt teise kasumi, 44,9 miljardit, teenis Berskhire Hathaway ning suuruselt kolmanda ja neljanda kasumi said telekomihiiglased Verizon ning AT&T.

USA 500 suurimat börsiettevõtet annavad kaks kolmandikku riigi sisemajanduse kogutoodangust, nende kogukäive oli kokku 12,8 triljonit dollarit, kogukasum üks triljon dollarit ja turuväärtus kokku 21,6 triljonit dollarit, kirjutab ajakiri.

500 ettevõttes saavad tööd maailmas kokku 28,2 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles