Seakatku hirm on taandunud: HKScan Estonia tegi sealihamüügi rekordi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arpad Radoczy / PantherMedia / Arpad Radoczy

HKScan Estonia müüs aprillis rekordilise koguse värsket ja marineeritud sealiha ühe kuu kohta – kokku 1865 tonni. Eelmine suurim kuine müük pärines seakatku eelsest ajast 2014. aasta oktoobrist ning jääb praegusele rekordile kuue protsendi võrra alla. 

HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on hea tõdeda, et seakasvatuse maht on Rakvere Farmid süsteemi kuuluvates farmides taas tõusuteel ja see on andnud võimaluse suurendada ekspordimahtusid.

«Eesti seakasvatuse jätkusuutlikkuse seisukohast on kriitilise tähtsusega meie tööstuste võime eksportida sealiha mahus, mis tagaks tootmise efektiivsuse. Ainult efektiivsena suudame säilitada turuosa ning isevarustatuse koduturul. Kui pole tugevaid kohalikke tapamajasid ja lihatööstuseid, siis marginaliseerub ka seakasvatus,» ütles Mere.

HKScan Estonia on 2018. aastal eksportinud sealiha kokku kümnesse riiki, nendest suurimad meie lähinaabrite kõrval on sealiha müük Uus-Meremaale ja Norrasse. «Need turud hindavad väga meie sealiha kvaliteeti ja müüginumbrite pidev suurenemine peegeldab seda. Samuti on Lätis kasvanud väärindatud ja bränditud liha müük Rakvere brändi all, millesse oleme viimastel aastatel kõvasti panustanud,» lisas Mere.

Lisaks suurendas müüki sel aastal üsna vara alanud kevadine grillihooaeg. «Oluline uuendus on meie jaoks sel hooajal Rakvere šašlõkkide pakendamisel üleminek plastikämbrilt šašlõkikotile, mis on oluliselt mugavam kasutada, võtab vähem ruumi ja on oluliselt keskkonnasõbralikum,» sõnas HKScan Estonia juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles