Mainekas tarbijaajakiri jättis Tesla Model 3 oma soovitusest ilma

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Jason Lee / Reuters

Mainekas USA tarbijaajakiri Consumer Reports jättis pärast proovisõitu Tesla Model 3 oma soovitusest ilma, tuues välja, et autoga on küll lõbus sõita, kuid elamust varjutavad «suured vead». Consumer Reportsi soovitused on nii tarbijate kui autotootjate seas väga hinnatud.

Ajakiri kritiseeris peamiselt Tesla Model 3 pidureid, võrreldes auto pidurdusteekonda raske maasturiga. Teslal kulus 100 km/h pealt seisma jäämiseks 46 meetrit, mis on ajakirja hinnangul halvem kui ühelgi teisel moodsal autol, mida nad katsetanud on. Model 3 pidurdusteekond oli isegi pikem Ford F-150 maasturist, vahendab Reuters.

Lisaks pidurdusteekonnale kritiseeris ajakiri ka Model 3 salongis paiknevat puutetundlikku ekraani, mille kasutajaliides on disainitud nende hinnangul liiga keeruliseks, seda eriti sõidu ajal kasutades.

Ajakirja otsus tuli külma veena vahelduseks head nädalavahetust nautinud Teslale, mille aktsia tõusis neli protsenti. Tugeva aktsiatõusu taga oli Elon Muski Twitteri-säuts, milles ta kuulutas välja kahe mootoriga nelikveolise Tesla model 3, mille sõiduulatuseks on 499 km ja mis hakkab maksma 78 000 dollarit.

Tesla ei ole endiselt jõudnud oma kõige odavama versiooni tootmiseni, mis maksab lubatud 35 000 dollarit ja teeb Teslast Muski sõnul «mõistlikus» hinnaklassis massidele mõeldud elektriauto. Küll aga säutsus Musk nädalavahetusel hoopiski, et Tesla peab praegu keskenduma kallimate versioonide tootmisele või on määratud hukule.

Musk võrdles uut 78 000 dollarit maksvat Model 3 versiooni sportliku BMW M3ga, kuid lisas, et Telsa on 15 protsenti kiirem ja parema juhitavusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles