Kreml kurtis Vene ärimeeste kohtlemise üle Suurbritannias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Dmitry Medvedev, Dmitry Peskov ja Vladimir Putin
Vasakult: Dmitry Medvedev, Dmitry Peskov ja Vladimir Putin Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Kreml nimetas esmaspäeval oligarh Roman Abramovitši Suurbritaania investoriviisa saamisega seotud raskusi ning Briti parlamendi äsjast raportit vaenulikkuse avalduseks Vene äri vastu.

Ajakirjanike palve peale kommenteerida olukorda investoriviisa andmisega Abramovitsile, ütles Kremli pressisekretär Dmitry Peskov: «Ma ei saa midagi öelda, mul puudub teave. Tõepoolest, sellised sündmused toimusid. Ma rääkisin juba: meie äri põrkub mitmesugustele pahatahtlikkuse ja ebasõbralikkuse ilmingutele.» 

Briti parlamendi alamkoja väliskomitee ütles pühapäeval avaldatud karmisõnalises raportis, et «president (Vladimir) Putin ja tema liitlased on suutnud jätkata tavapärast tegevust, varjates ja pestes oma korrumpeerunud varasid Londonis».

«Me näeme Suurbritannias seninägematut Vene-vastast maaniat, mis võtab erinevaid vorme,» ütles Peskov. «Mul pole mingit kahtlust, et sellised teod ei jää teiste riikide investoritele märkamata.» 

Paljud riigid tegutsevad Kremli pressisekretäri sõnul enda atraktiivsemaks muutmise nimel investeeringutele ning Briti valitsuse tegevus on vastuvoolu ujumine.

Vene meedia vahendas pühapäeval, et Abramovitši Briti viisa aegus ja uue taotlemine on võtnud oodatust kauem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles