Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Algas avatud toidutööstuste nädal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Avatud tööstuste nädalal on võimalik näha, kuidas Eesti ettevõtted tööstuslikult toitu toodavad. Pildil pelmeenide tootmine UVICu tehases.
Avatud tööstuste nädalal on võimalik näha, kuidas Eesti ettevõtted tööstuslikult toitu toodavad. Pildil pelmeenide tootmine UVICu tehases. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna algas avatud toidutööstuste nädal, mille raames avavad erinevad toidutootjad oma uksed tavakülastajatele ja pakuvad ekskursioone.

Täna avati toidutööstuste nädal piduliku alguse jäätisetootja Balbiino juures, kus toidutööstuste juhid ning järelevalvespetsialistid arutlesid teemal «Tööstuslik toidutootmine – müüdid ja tegelikkus».

Avatud toidutööstuste nädala avas maaeluminister Tarmo Tamm, kes oma kõnes avaldas lootust, et arutelu käigus õnnestub ümber lükata mitmeid toidu ja toitumisega seotud müüte, mis tegelikkusele ei vasta. «Eesti inimesed võivad kindlad olla, et kogu meie tööstustes toodetud toidukaup on tervisele ohutu ja hea kvaliteediga. Suur tänu kõigile osalevatele ettevõtetele, et olete nõus oma igapäevatöö kõrvalt aega leidma ja tarbijatele oma tööd tutvustama,» sõnas maaeluminister Tamm.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus lisas, et toidutootmine pole päris selline tegevusala nagu iga teine ning toidutööstuste argipäev võiks huvi pakkuda paljudele inimestele. «Tarbijad muutuvad üha nõudlikumaks, kuid paraku on selles nõudlikkuses ruumi ka müütide ja eksiarvamuste tekkimisele. Avatud toidutööstuste nädal annabki võimaluse paremini mõista, miks üks või teine tegevus on toidu tootmiseks vajalik,» ütles Sõrmus avatud toidutööstuste nädala avamisel.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul teevad kodumaised toidutööstused igapäevaselt palju tööd selle nimel, et Eesti toit oleks ehe ja kvaliteetne: «Meie tootmine on Euroopa tasemel ning tooted valmivad väga selgelt kontrollitud tingimustes. Kutsun rahvast üles külastama avatud toidutööstuste nädalal tööstusi, et igaüks ka ise kodumaise tööstusliku toidutootmise kõrgetasemelisuses veenduda saaks.»

21. – 27. maini võõrustavad külalisi 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Oma uksed avavad huvilistele A. Le Coq, Andre Juustufarm, Balbiino, Balsnack INH, Breti (Luke meierei), Chocolala, Ecofarm, Esko talu, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Minna Sahver, Moe Peenviinavabrik, Nopri Talumeierei, OG Elektra (pagari- ja vorstitsehh), Pajumäe talu, Põltsamaa Felix, Rakvere Lihatööstus,  Saaremaa Piimatööstus, Saku Õlletehas, Salvest, Santa Maria, Saue Production, Scanola (Olivia), Tallegg, Tamme Aiandustalu ja UVIC. Maakondadest on esindatud Harjumaa, Tartumaa, Pärnumaa, Põlvamaa, Raplamaa, Võrumaa, Lääne-Virumaa, Viljandimaa ja Saaremaa.

Kohtade arv toidutööstuste külastamiseks on piiratud, seetõttu tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida veebilehel.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Märksõnad

Tagasi üles