Estravel ostab reisibüroo Mainor Meelis OÜ

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estravel turismimessil.
Estravel turismimessil. Foto: Toomas Huik

Reisiagentuur Estravel AS on sõlminud lepingu omandamaks täisosaluse reisikorralduse ettevõttes Mainor Meelis OÜ.

Estravel ostab Mainor Meelis OÜ selle praeguselt ainuosanikult Jüri Rebane Kinnisvara OÜ-lt. Kuna koondujate ühine turuosa ei ületa ühelgi kaubaturul 15 protsenti, ei ole antud koondumise puhul tegemist mõjutatud kaubaturgudega, seisab ettevõtte teates konkurentsiametile.

Koondumine võimaldab Estraveli hinnangul pakkuda tarbijatele soodsamaid hindu samadele reisiteenustele, või siis kvaliteetsemat reisiteenust sama müügihinna juures. Kui kasutada ühiseid laiendatud hankelepinguid reisiteenust tootjatega – lennufirmad, hotelliketid, pakettreisikorraldajad –, siis suurenevad ostumahud toovad kaasa soodsamad tingimused, sealhulgas ka soodsamad sisseostuhinnad, lisas ettevõte.

Estravel ASi möödunud aasta konsolideeritud käive oli 88,1 miljonit eurot ning Mainor Meelis OÜ-l ligi 2,6 miljonit eurot. Töötajate arv oli mullu Estravelil 136 ja Mainor Meelisel üheksa. Ülevõtmisega seoses ei muutu Estravel ASi äritegevus ning koondumisega ei kaasne töötajate koondamist.

Kaubaturgudel, kus mõlemad koondujad osalevad, moodustab ettevõtete rahvusvaheliste lennupiletite müügi turuosa möödunud aasta andmetel kokku alla kümne protsendi ning välismaise hotellimajutuse müük alla viie protsendi. Välismaale suunduvate pakettreiside müük moodustab 2016. aasta andmetel 11 protsenti kõikidest Eesti reisikorraldajate poolt toodetud pakettreisidest, mis suunduvad Eestist välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles