Eesti Energia ostab Nelja Energia

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakri tuulepark
Pakri tuulepark Foto: Sander Ilvest

Postimehele teadaolevalt on Nelja Energia norra omanikud jõudnud müügiprotsessiga etappi, kus uus omanik on välja valitud. Hinnanguliselt 400–600 miljoni euro eest võib Eesti suurim tuuleenergia tootja ühineda riikliku energiafirmaga Eesti Energia.

Eesti Energia nõukogu esimees Väino Kaldoja ütles, et tal ei ole võimalik teemat kommenteerida. Ettevõtte meediasuhete juht Kaarel Kuusk lisas, et tehingut puudutavate küsimuste kohta annavad selgitusi Vardar ja Nelja Energia. «Eesti Energia võlakirjad on noteeritud Londoni börsil ning kindlasti teavitame vastavalt börsireeglitele, kui on millestki teavitada,» lausus Kuusk.

«Kuniks müügiprotsess veel kestab, ei saa ma seda kommenteerida. See on selliste tehingute puhul tavapärane,» ütles Norra ettevõtte Vardar direktor Thorleif Leifsen. Teadupärast kuulub norralastele ettevõttes üle 77-protsendiline osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles