Esimeses kvartalis tegid ettevõtted eraravikindlustuse 1288 töötajale

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu jõustus erisoodustusmaksu vabastus töötajate tervise edendamiseks, mille tulemusel sõlmisid ettevõtted esimeses kvartalis ravikindlustuslepinguid 1288 töötajale. Kõige rohkem on valitud kindlustuskaitseks eriarstiabi ja hambaravi kulusid.

Kindlustusseltside liidu juhi Mart Jesse hinnangul on eraravikindlustusel palju arenguruumi, arvestades, et Eesti tööturul on ligi 660 000 töötavat inimest. Samas teadvustab tema sõnul üha enam ettevõtteid, et neil on võimalik sõlmida töötajate ravikindlustuslepinguid ilma erisoodustusmaksuta. Arvestades defitsiiti riiklikus ravikindlustuse süsteemis, on põhjust uskuda, et lähiaastatel saab eraravikindlustus Eesti elu lahutamatuks osaks, lisas ta.

Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul on eraravikindlustuse käivitumine ja maksuvaba spordikulu tööandjate töövõit. «On oluline, et tööandjad panustaks inimeste tervisesse ja riik toetaks seda maksupoliitikaga. Siit edasi püüame saavutada, et kõik tööandjate tehtud kulutused inimeste tervisele oleksid maksuvabad,» ütles Tamsar. «Keegi ei tule selle peale, et masinate hooldust täiendavalt maksustada. Ometi ei tule meie kõige väärtuslikuma vara ehk inimeste tervise puhul see arusaam nii kiirelt,» lisas ta.

ERGO elu- ja tervisekindlustuse arendusjuhi Dekla Uusma sõnul on tänaste klientide tagasiside eraravikindlustusele olnud positiivne, sest tegemist on väga hea lisavõimalusega töötajaid motiveerida. Ka If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Kairit Liigi sõnul näitas esimene kvartal tööandjate aktiivset huvi uue tervisekindlustuse vastu. 

Sellest aastast jõustus tulumaksuseaduse muudatus, millega tööandjatel tekkis võimalus kindlustada oma töötajate terviseriske ilma täiendava maksukohustuseta. Ravikindlustusleping on erisoodustusmaksuta, kui kindlustusmakse ei ületa 100 eurot kvartalis töötaja kohta ja tööandja võimaldab ravikindlustust kõigile töötajatele.

Tööandja saab maksuvabalt hüvitada näiteks ravikindlustuslepingu kindlustusmakseid, avaliku rahvaspordiürituse osavõtutasusid, sportimis- või liikumispaiga regulaarse kasutamisega seotud kulutusi, tööandja spordirajatiste ülalpidamiseks tehtavaid kulutusi ning kulutusi taastusarsti, füsioterapeudi, tegevusterapeudi, kliinilise logopeedi või kliinilise psühholoogi teenustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles