Ühendkuningriigid kaaluvad peale Brexitit ELi tolliliitu kauemaks jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Ühendkuningriigi valitsus on pidanud Euroopa Liiduga ametlikke kõnelusi ka pärast Brexiti üleminekuperioodi tolliliitu jäämiseks, kartes, et uued kaubanduslepped ei saa enne valmis, kirjutas Briti ajaleht The Telegraph neljapäeval.

Ajalehe andmeil nõustus valitsuse allkomitee sel nädalal tolliliitu jäämist pikendama, võimalik, et kuni kahe aasta võrra pärast üleminekuperioodi lõppu 2020. aasta detsembris.

Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust tuleva aasta märtsis, kuid jätkab üleminekuperioodil tolliliidus, andmaks aega uut koostöölepet sõlmida. Viimasel ajal on aga kerkinud kahtlused, et uus tollisüsteem ei saa selleks ajaks valmis, eriti arvestades, et peaminister Theresa May valitsus ei ole veel otsustanud, millist lepet üldse tahetakse.

Varem on Downing Street korduvalt teatanud, et Ühendkuningriik lahkub tolliliidust pärast üleminekuperioodi lõppu, kuid neljapäeval Bulgaarias May kuupäeva ei täpsustanud, öeldes vaid: «Ühendkuningriik lahkub tolliliidust, me lahkume Euroopa Liidust. Muidugi arutame edasisi tollileppeid Euroopa Liiduga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles