IMF ärgitas Saksamaad rohkem kulutama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ärgitas Saksamaad jõulisemalt tulevikuks valmistuma ning suurendama investeeringuid, pärast seda kui riigi vastne rahandusminister Olaf Scholz esitles oma eelarvekava, mis näeb ette vaid tagasihoidlikku kulutuste suurendamist.

IMF tervitas Saksamaa uue koalitsiooni mõndasid plaane, sealhulgas investeeringuid kiiremasse interneti ning laste hoolekandesse, et suurendada naiste ligipääsetavust tööturule. «Samas on vaja teha rohkemat, et otsustavamalt suurendada siseriiklikku investeerimist, mis aitaks kaasa ka kaubanduse tasakaalustumisele mujal,» nentis IMF.

Saksamaa kaubandusülejääk, mis ulatus möödunud aastal 245 miljardi euroni, on pikka aega teinud pahameelt riigi Euroopa partneritele ja Ühendriikidele, kelle hinnangul tuleb see nende enda kasvu ja töökohtade arvelt. Ülejäägi suureks kriitikuks on lisaks USA president Donald Trumpile ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron, kes kutsus möödunud nädal Saksamaad lõpetama eelarveülejäägi fetišeerimist.

Scholzi mais esitletud plaani kohaselt langeksid riigi investeeringud tänavuselt 37 miljardilt eurolt 2022. aastaks 33,5 miljardile eurole, sda hoolimata rekordiliselt kõrgetest maksulaekumistest ja eelarveülejääkidest.

IMF ärgitab regulaarselt Saksamaad oma sisetarbimist suurendama, märkides, et see oleks impordi suurenemise tõttu kasuks ka teistele riikidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles