Suurbritannia kõige rikkamaks meheks tõusis keemiahiiglase boss (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Ratcliffe.
Jim Ratcliffe. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Sunday Times'i kõige rikkamate inimeste etteotsa tõusis keemiahiiglase Ineos juht ja asutaja Jim Ratcliffe, kes edestab nüüd 145 Suurbritannias elavat miljardäri.

Ratcliffe hoiab küll meedias madalat profiili, kuid ta juhib Suurbritannia suurimat erafirmat, mille müüginumbrid ulatuvad aastalõikes kuni 60 miljardi dollarini. Ineos müüb peamiselt petrokemikaale, erinevaid õli tooteid ja mitmesugust muud keemiat. Ratcliffe omab enda asutatud ettevõtet 60 protsendi ulatuses.

Sunday Times'i sõnul on Suurbritannia 1000 rikkaima inimese vara kasvanud selle aasta jooksul ligemale 10 protsenti ja nimekirja on jõudmas üha rohkem naisi. Samuti on nimekiri muutunud varjeeruvamaks erinevate elualade ja tegevusvaldkondadel lõikes.

Nimekirja koostaja Robert Wattsi sõnul on Suurbritannias hääbumas aristokraatide «vana raha» ja rikkurite edetabel ei koosne enam ainult väga kitsas valdkonnaringis tegutsevatest inimestest.

Väljaande sõnul on London maailma kõige miljardäride rohkem linn, millega on ühel või teisel moel seotud 93 miljardäri. Londonile järgneb teisel kohal New York.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles