FOTOD JA VIDEO: jaeketid rakendavad kasvuvankri ette logistika-Teslad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks Balti riikide suurimaid poekette – Maxima – vahetas Läti logistikakeskuses kõik senised tõstukid välja säästlikumate masinate vastu. Tänu sellele saab ettevõte laost poodidesse toimetada aina suuremaid kaubakoguseid.

«Kui teedel näeme Tesla autosid sõitmas, siis siin oleme tunnistajaks logistika-Teslade kasutusele võtule,» rääkis esmaspäeval Riia külje all asuvas Maxima logistikakeskuses Abras Läti tööandjate liidu juht Līga Meņģelsone. Ta märkis, et selle sammuga on jaekett saanud teerajajaks oma valdkonnas. 

Kui viimase kümne aasta jooksul on liitium-ioon akud aidanud kaasa elektriautode populaarsuse kasvule, siis nüüd on see tehnoloogia jõudnud järjest jõulisemalt nii logistika- kui jaekaubanduse valdkonda. Nii teatas Läti suurim tööandja ja Baltikumi üks suuremaid jaekette nädala alguses, et vahetab ühes oma kahest logistikakeskusest senised tõstukid välja 78 liitium-ioon akuga masina vastu. 

«Meie tehnoloogia peamiseks eeliseks on, et neid saab laadida samamoodi nagu telefone. Liitium-ioon akud on ju ka telefonides kasutusel,» rääkis Hans-Herbert Schultz, Jungheinrichi asepresident Ida- ja Põhja-Euroopa müügi alal. Samamoodi nagu telefoni akut, saab ka Saksa ettevõtte tõstukeid vaid osaliselt laadida ning selle arvelt töötegemise aega pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles