Rõõmusõnumid lõunanaabritele: eraldused Lätile jäävad praegusele tasemele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Euroopa Komisjoni esinduse juht Inna Šteinbuka.
Läti Euroopa Komisjoni esinduse juht Inna Šteinbuka. Foto: Edijs Pālens / LETA

Läti Euroopa Komisjoni esinduse juhi Inna Šteinbuka sõnul jäävad Euroopa Liidu toetused Lätile uuel eelarveperioodil põhimõtteliselt samale tasemele kui praegu.

«Liikvel on müüt, et Läti ei saa pärast 2020. aastat üldse Euroopa raha. Tahaksin kõigile kinnitada, et see on tõepoolest vaid müüt,» rääkis Šteinbuka ajakirjale Diena. «Saime juba esialgse 2021-2027 aastate eelarvekava. Rõhutan, et see on alles esialgne, aga peamised arvud on seal sees.»

Ta märkis, et ühtekuuluvusfond, millest tehakse peamised investeeringud liikmesriikide vahelise ebavõrduse vähendamiseks, jääb suuresti samale tasemele, vähenedes vaid viis kuni seitse protsenti. Brüsselist olevat aga tema sõnul tulnud signaalid, et Läti jaoks toetused ei vähene. Samuti võivad kasvada toetused kaitse- ja teaduse valdkondades, mille rahastamine uuel eelarveperioodil suureneb.

Kuigi põllumajanduse rahastamine langeb liidus tervikuna samuti umbes 5-7 protsenti, peaks Läti ka selles vallas olema üks riike, kus toetused kasvavad, võimalik, et kuni 13 protsenti, lisas Šteinbuka.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles