Tallinna lennujaam oma plaanides Tallinna-Helsingi tunnelit ei arvesta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tallinna lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul lennujaam investeeringuid planeerides potentsiaalse Tallinna-Helsingi raudteetunneliga ei arvesta ning kui tunnel peaks tõepoolest tulema, tooks see tema hinnangul Tallinna lennujaamale pigem kasu.

«Eks me hoiame nendel arengutel silma peal, mis puudutab nii Rail Balticut kui ka tunnelit, aga igapäeva investeerimisotsustes need ei ole täna määravad,» ütles Pärgmäe ERRile.

Pärgmäe arvates leiavad oma koha ja turuniši nii Riia, Tallinna kui ka Helsingi Vantaa lennujaam – Riiat nimetab Pärgmäe piirkondlikuks sõlmlennujaamaks, Tallinna odavlendudele ja Euroopa-sisestele lendudele keskendunud lennujaamaks ning Helsingit peamiselt interkontinentaalseid lende teenindavaks lennujaamaks.

«Ma arvan, et see tunnel võib turgu muuta, aga pigem see tuleb kasuks,» sõnas Pärgmäe, kes pakkus, et näiteks tuleks Helsingist reisijaid juurde, kes soovivad odavlennufirmadega lennata.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles