Soomlased enam Eestisse ei tiku: ühepäevakülastajate arv oli viimaste aastate väikseim (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased. Pilt on illustratiivne
Soomlased. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

2018. aasta esimeses kvartalis väisas Eestit veidi üle ühe miljoni välisturisti ehk sama palju kui 2017. aasta esimeses kvartalis. Soomest saabunud turistide arv, mis moodustas külastuste üldarvust 37 protsenti, vähenes aga aastataguse ajaga võrreldes kaheksa protsenti.

Venemaa elanikud külastasid Eestit ligi 209 000 korda, mis moodustas saabunud külastajate üldarvust viiendiku ning see number aastaga ei muutunud, kirjutab Eesti Pank.

Jätkuvalt kasvas Aasia riikidest saabunud külastajate arv: neid oli kümme protsenti rohkem kui aasta tagasi. Reisid Valgevenest harvenesid aga kolmandiku võrra.

Eestit külastanud mitmepäevareisijate arv kasvas esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kaks protsenti ning mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli 4,2 päeva. 44 protsenti kõikidest külastustest olid ühepäevased. Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis esimeses kvartalis 220 miljonit eurot.

Samal perioodil külastasid Eesti elanikud välisriike ligi 800 000 korral ja see arv jäi eelmise aasta tasemele. Reisid Euroopa Liidu riikidesse vähenesid neli protsenti, reisid SRÜ riikidesse seevastu kasvasid kaheksa protsenti, sealhulgas külastasid eestimaalased Valgevenet kolmandiku võrra rohkem.

Märkimisväärselt sagenesid külastused Egiptusse, Indiasse, Kreekasse ja Prantsusmaale. Keskmiselt kümnendiku võrra kahanesid reisid Ameerika Ühendriikidesse, Belgiasse, Leetu, Taani ja Tšehhi.

Mitmepäevareiside arv vähenes ühe protsendi võrra ja need kestsid keskmiselt 3,6 päeva. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 14 protsenti ning nende arv suurenes kaks protsenti. 

Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles