Dombrovskis ärgitas Lätit eelarve defitsiiti ja ebavõrdsust vähendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaaldialoogi eest vastutav asepresident Dombrovskis.
Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaaldialoogi eest vastutav asepresident Dombrovskis. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Läti peab keskenduma eelarve defitsiidi vähendamisele, tervishoiureformi läbiviimisele ning sotsiaalse ebavõrdsuse vähendamisele, ütles Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaaldialoogi eest vastutav asepresident Valdis Dombrovskis kohtumisel Läti majandusministri Arvils Ašeradensiga.

Teisipäevasel Ašeradensi ja Dombrovskise kohtumisel tulid arutusele Läti praegused majandusküsimused, teatas riigi majandusministeerium. Läti majandustrende arutades märkis Ašeradens, et majanduse kasvutempo on kiire ning ulatus esimeses kvartalis 4,3 protsendini, samas kui aasta esimesel kahel kuul kasvas eksport 14,8 protsenti.

Dombrovskis nentis, et kasv on tugev, kuid märkis, et teatud sektorites pole olukord üldsegi hea. «Raudteekaubavedu ja kaubavedu läbi sadamate on jätkuvalt vähenemas ning finantssektor kannatab mitteresidentide segmendi järsu vähendamise all,» sõnas ta.

Minister ja asepresident arutasid Euroopa poolaasta raames tehtavaid reforme ning Euroopa Komisjoni ja EL-i Nõukogu soovitusi –kuidas teha efektiivsemaks reformide järelevalvet ning tagada, et reformid täidaksid oma eesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles