Dubai kaubanduskoda soovib otselennuliini Dubai ja Tallinna vahel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai
Dubai Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Dubai kaubandus- ja tööstuskoda tegi ettepaneku avada Araabia Ühendemiraatide (AÜE) ja Eesti vaheliste ärisidemete edendamiseks Tallinna ning Dubai vahel otselennuliin.

Kaubandus- ja tööstuskoja juhi Hamad Buamimi sõnul soovib koda kahe aastaga kahekordistada Araabia Ühendemiraatide (AÜE) turul tegutsevate Eesti ettevõtete arvu ning kahepoolsete sidemete tugevdamiseks tegi ta ettepaneku luua Tallinna ja Dubai vahel otselennuliin. Ettepanekuga nõustus ka Eesti majandus ja kommunikatsiooniminister Urve Palo, kes palus Dubai kojal selle nimel tööd teha.

Buamimi rääkis kohtumisel, et kaubanduskoda ootab Eesti ettevõtteid Dubaisse, kuivõrd Eesti ning ka teised Baltimaad on tehnoloogiliselt kõrgemalt arenenud kui Dubai. Samas hoiatas ta, et Dubai Expol mitte osalemine võib Eesti ettevõtetele AÜE turule sisenemist keeruliseks teha.

Dubai koda külastab 6-11. mail Eestit, Läti ja Leedut, uurimaks võimalusi Baltikumi ja AÜE vaheliste kaubandussidemete tugevdamiseks.

Tänavu veebruaris seadis valitsus Dubai Expol osalemise sõltuvusse ettevõtlusorganisatsioonide valmisolekust rahastada Eesti väljapanekut pooles ulatuses. Esialgne hinnang näitab, et Dubai Expo 2020 osalemise minimaalne eelarve on 4 miljonit eurot.

Märtsis teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM), et nende hinnangul ei soovi Eesti ettevõtjad Dubai Expol osaleda, sest nad ei soovi investeerida maailmanäitusel osalemisesse ning leiavad, et ühekordne sündmus ei ole piisav Pärsia lahe piirkonnas majandussuhete arendamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles