Kudrin soovitab kärpida Vene kaitseministeeriumi kulusid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin Foto: SCANPIX

Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin tutvustas eilsel valitsuse istungil kulutuste piiramise plaani, et vähendada eelarvepuudujääki aastal 2012.

See on esimene kord, kui rahandusministeerium kutsus valitsust üles kaitsekulusid piirama, kirjutab tänane Kommersant.

Näiteks soovitab amet loobuda ohvitseride ja lepinguliste töötajate arvu suurendamisest kaitseministeeriumis, mis lubaks hoida kokku 160 miljardit rubla aastas.

Lisaks soovitab Kudrin vähendada sõjaväge 15 protsenti kolme aasta jooksul. See võimaldaks aastal 2012 hoida kokku 10 miljardit ja aastal 2014 juba 49,9 miljardit rubla.

Ka soovitab rahandusministeerium vähendada eelarves olevaid kulusid, mis puudutavad riiklikke kaitsetellimusi.

Lisaks neile ettepanekutele valmistas Kudrini juhitav amet ette eelarveparandusi, mis puudutavad siseministeeriumi väljaminekute piiramist. Kui projekt vastu võetakse, siis siseministeeriumi kulud vähenevad 2012. aastal 97 miljardi rubla võrra.

Varem on Vene meedia kirjutanud, et riigi 2012. aasta eelarvepuudujääk jääb 2-3 protsendi piiresse sisemajanduse kogutoodangust (SKT) juhul, kui naftabarrel maksab 93 dollarit.

Kui barrel naftat maksab maailmaturul aga 105 dollarit, jääb eelarvedefitsiit 1,0-1,5 protsendi piiridesse SKTst.

Valitsuse prognoos nafta hinna kohta aastaks 2011 oli 105 dollarit barreli eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles