Lotomängijaid jagub: Eesti Loto kasum kasvas mullu 10 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigile kuuluva hasartmängufirma AS Eesti Loto käive langes mullu aastaga 3,4 protsenti 54,9 miljonile eurole, ettevõtte kasum kasvas aga 41 protsenti 10 miljoni euroni.

Möödunud aastal turustas lotofirma 16 eri nimetusega toodet, millest 12 olid kiirloteriid ning neli erinevad klassikalised loteriid. Klassikalised loteriid moodustasid käibest 82 protsenti ning kiirloteriid 18 protsenti, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Põhivara soetati mullu 1,5 miljoni euro eest, millest 1,1 miljon eurot oli seotud loteriiterminalide riistvara ja andmekeskuste seadmete uuendamisega.

Üldine tegevuskeskkond oli mullu ettevõtte teatel neutraalne. Jätkuvalt avaldas mõju ülemöödunud aasta alguses jõustunud hasartmänguseaduse muudatus, mis kehtestas kohustusliku isikutuvastuse loteriide ostul.

Oluliselt mõjutas ettevõtete Põhjamaade lotomängu Vikinglotto üldkoosoleku otsus muuta loto mängumaatriksit, mille tulemusena kasvas küll jackpot, kuid kadus kõige madalam võidutase.

Vikinglotto ning tegemata jäänud kaasaostudest tulenevat Bingo Loto müügilangust vähendati turunduslike vahenditega. Eurojackpoti ja eriti Keno Loto oodatust parem müük aitas üldise neutraalse tegevuskeskkonna juures samuti negatiivset mõju vähendada.

Tänu Vikinglotto kohaliku Jackpoti tagamise fondi likvideerimisele saavutati 2017. aasta kokkuvõttes AS Eesti Loto läbi aegade suurim puhaskasum, mis ületas kümne miljoni euro piiri.

Käesoleval aastal plaanib AS Eesti Loto investerida 238 000 eurot, millest suurima osa moodustavad mobiilsete kiirloterii terminalide riist- ja tarkvara ning andmekeskuste seadmete uuendamine.

Tänavu kõige olulisemateks ettevõtmisteks on uue kaasaegse loterii kesksüsteemi rakendamine ja tooteportfelli uuendamine ning laiendamine. 2018. aastal ulatub AS Eest Loto planeeritav kasum 6,3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles