Üllatav küsimus, millele vastates selgusele jõuda, kas aeg on töökohta vahetada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Töökohalt lahkumine ei ole kindlasti mitte kerge otsus, kuid edukate juhtimisõpikute autori Suzy Welchi sõnul on olemas üks lihtne küsimus, millele vastamine aitab üllatavalt hästi õige otsuseni jõuda.

Welch ütles CNBCle antud intervjuus, et enne lahkumisavalduse sisse andmist tuleks endalt küsida, millal ma viimati töö juures midagi esimest korda tegin?

«Kui sinu vastus on eile, eelmine nädal või isegi eelmine kuu, siis sa peaksid lahkumise veel uuesti läbi mõtlema,» lausus juhtimisõpikute autor, lisades, et muidugi on töökohas asju, mis meile ei meeldi, kuid kui sinu vastus tõestab, et sa endiselt õpid uusi asju ja arendad ennast oma olemasoleval töökohal, siis seda tuleks ära kasutada. «Hinda seda, et sul on töökoht, mis arendab sind veel,» sõnas Welch.

Kui aga millegi uue õppimisest või tegemisest on möödas juba kuid, soovitab ekspert koheselt uus töökoht otsida.

«Sa oled velvetist kirstus kinni - su töö on mugav, kuid tappev nii su ajule kui vaimule, rääkimata sinu karjäärist,» lausus Welch.

Ta lisas, et isegi kui su töö pakub sulle suurepäraseid hüvesid ja sulle meeldivad sinu kolleegid, peaksid sa siiski uute väljakutsete puudumisel töökohta vahetama.

«Ühel hetkel kaob sul uues töökohas hirm ära ja sa mõtled tagasi vanale töökohale, mõistmata, miks sa varem ei lahkunud,» lausus juhtimisõpikute autor.

«Fakt on see: kasva või lahku,» sõnas Welch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles